Högräntekonto

Dela

Ett högräntekonto är ett sparkonto som ger dig en ovanligt hög sparränta. Ett högräntekonto hittar du inte hos de vanliga storbankerna utan hos mindre banker och kreditbolag som specialiserat sig på sparkonton med höga sparräntor. De flesta högräntekonton omfattas den statliga insättningsgarantin vilket innebär att du inte riskerar något alls när flyttar över dina sparpengar till ett högräntekonto.

Företag

Betyg

Fördelar

Besök nu

4 0
  • Ingen insättningsgaranti
  • Hög sparränta, upp till 10%
1 0
  • Statlig insättningsgaranti
  • Just nu sparränta på 0.95%

Det finns emellertid ett antal högräntekonton som inte omfattas av insättningsgarantin, vilket innebär att du tar en viss risk om du sparar på ett sånt högräntekonto. Det är alltid angivet på kreditbolagens hemsidor om deras sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin eller inte De kreditbolag som har högräntekonton som skyddas av insättningsgarantin skyltar gärna med det, så det är inte svårt att hitta ett sparkonto som omfattas av garantin.

Fördelar med högräntekonto

Den största fördelen med ett högräntekonto är naturligtvis att du får en mycket högre sparränta som gör att du tjänar betydligt mer på ditt sparande. De flesta högräntekonton med insättningsgaranti ger dig några procentenheter högre ränta än ett vanligt sparkonto och ett högräntekonto som inte omfattas av den statliga insättningsgarantin kan ge dig 2 – 4 gånger högre sparränta och det är inte lite det. En annan fördel med högräntekonto är att du inte alls tar samma risk som du gör när du placerar dina pengar i aktier och riskfonder trots att du får en bra avkastning på dina pengar.

Så får du den bästa sparräntan

Om du vill få den allra bästa sparräntan ska du välja högräntekonto där du låser dina pengar på högräntekontot i några år. Det här innebär att du inte får ta ut några pengar alls under bindningtiden, men å andra sidan får du en riktigt hög sparränta och faller inte för frestelsen att ta ut pengar som sabbar ditt sparande.